latinica  ћирилица
08/11/2017 |  15:30 | Аутор: РТРС

Чолак: Изборни закон се може мијењати само на основу договора у БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Бариша Чолак рекао је да је неозбиљно сматрати да БиХ може бити озбиљан кандидат за ЕУ, а истовремено прижељкивати да неко други рјешава измјене Изборног закона.
Бариша Чолак - Фото: СРНА
Бариша ЧолакФото: СРНА

Говорећи о Приједлогу измјена Изборног закона који би наредне седмице требало да се нађе пред посланицима Представничког дома, Чолак је изразио наду да ће бити довољно прагматизма и политичке мудрости да се амандманима побољшају одређене ствари за које представници појединих политичких странака сматрају да нису најбоље.

Он је навео да се не може помирити са чињеницом да неко унапријед каже да ће нешто одбацити и да неће ни разматрати.

"Мислим да је то онда јако неозбиљан приступ и није добар. Дуго се разговара о Изборном закону БиХ, односно његовој измјени, а нико други, осим нас, представника Хрватског народног сабора, односно Клуба Хрвата у Дому народа, није понудио рјешење. Све су само приче. Нажалост, то није рјешење", рекао је Чолак новинарима.

Он је додао да су парламентарне клупе мјесто гдје би требало расправљати о овим питањима, напомињући да је приједлог који је прихваћен у Дому народа, сагласан са Уставом БиХ. Он је упозорио оне који прижељкују помоћ високог представника Валентина Инцка или неког другог да је то јако лоше рјешење.

Извор: СРНА