latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:56 | Аутор: РТРС

Даничић вјерује у наставак низа рукометаша Борца

Пред рукометашима Борац м:тела је дерби првог дијела сезоне против Извиђача, који се игра у суботу у Љубушком.
РК Борац - Фото: Глас Српске
РК БорацФото: Глас Српске

Обје екипе до сада имају максималан учинак, Извиђач шест, а Борац пет тријумфа, па су уз Вогошћу и ове године главни фаворити за титулу. Претходних пет завршило је у витринама ових клубова, с тим да су се Љубушаци радовали само на крају сезоне 2015/16, а све остале стигле су у Господску. Почетак првенства даје за право "црвено-плавима" да се надају одбрани титуле, а креатор игре Горан Даничић увјерава да оптимизам има чврсте темеље.

- Показали смо у уводних пет мечева да смо психички и физички спремни за дерби. Знамо да су и они без пораза и дајемо им улогу благог фаворита, јер су домаћини, али мислим да можемо изненадити као што смо то урадили у Мостару. Идемо на побједу, јер другачије не знамо - рекао је Даничић.

Борац је прошле сезоне у фото-финишу однио титулу, али се много ствари у играчком кадру обје екипе промијенило током љета.

- Подмладили су екипу, као и ми, с тим што мислим да смо ми ипак мало искуснији. Њима је отишло неколико носилаца игре, међу којима је и Матеј Хрстић. Довели су нове играче и тренера Силвија Ивандију, који је све добро посложио, али мислим да смо и ми бољи него прошле године. Тренер Бојан Унчанин додатно је надградио игру, а што је најбитније атмосфера је одлична - рекао је средњи бек који је играма заслужио и позив селектора БиХ Билала Шумана.

Игру и труд рукометаша све више препознаје и публика, па је дворана "Борик" сваког меча пунија.

- Када се сјетим да је на почетку прошле сезоне било једва 150 гледалаца, 1.000 можда и више навијача против Какња изгледа фантастично. Изгледа да људи поново стварају навику доласка на наше утакмице, а испоставило се да је прави потез обилазак школа, јер је на трибинама све више дјеце - рекао је Даничић.

Посјета на тренингу

Рукометаши Борца јуче су угостили најмлађе становнике Бањалуке, малишане вртића "Звјездица", који су преплавили паркет у финишу тренинга и дружили се са првотимцима Бањалучана.

Извор: Глас Српске