latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:49 | Аутор: РТРС

"Циљ - побољшање услова живота"

Предсједник ДНС-а Марко Павић изјавио је данас у Бањалуци да је циљ ове политичке партије побољшање услова живота грађана у Републици Српској, али и да на општим изборима освоји 100.000 гласова и да има кандидата за једну од фунцкција - предсједника Српске или члана Предсједништва БиХ.
Слава ДНС-а - Фото: РТРС
Слава ДНС-аФото: РТРС

Павић је истакао да је циљ ДНС-а 12 до 15 посланика у Народној скупштини Републике Српске и два у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, али да о свему још није разговарано са коалиционим партијама СНСД-а и СП-а.

"Желимо живот да учинимо бољим, али никада нећемо признати да се власт мијења на улици, него само на изборима. ДНС ће наставити са политиком консензуса, договора и политиком која ће унаприједити живот свих нас", рекао је Павић новинарима након крсне славе ДНС-а - Митровдана.

Према његовим ријечима, ДНС је сваки изборни циклус имао за 30 одсто више гласова.

"Ниво БиХ је практично блокиран за разлику од Републике Српске. Не желимо да се блокада власти са нивоа БиХ пренесе у Српску и сугирно је да то нећемо дозволити. Они који покушавају рећи да је криза у Српској варају се, јер тамо гдје се одлуке доносе скупштинском већином нема кризе", каже Павић.

Он је напоменуо да би ДНС био са опозицијом у Народној скупштини Републике Српске да је хтјела да спроведе референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.

"Међутим, како су сами рекли, хтјели су на чистац да изведу владајућу коалицију. Што се овога тиче владајућа коалиција нема разлога да се стиди, нити боји, јер смо прихватили оно што је раније тражила опозиција", додао је Павић.

Он је рекао да је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић у посљедње вријеме почео да даје изјаве, иако његова партија није дио коалиције у којој учествује ДНС.

"ДНС не подржава начин на који политику води Стевандић. Његова политика је усмјерена да од других странака узме дио чланства и покаже снагу. Препоручио бих му да међу гласачима нађе своје мјесто, а међу другим странкама неће", каже Павић.

Он је изразио наду да ће ДНС И СНСД бити разумни и да овакво понашање неће наштетити коалицији.

Предсједник партије Нова Србија Велимир Илић, који је присуствовао слави, честитао је крсну славу ДНС-у и истако да је сарадња ове двије партије увијек била добра.

Крсној слави ДНС-а присуствовали су и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, представници осталих политичких партија и међународне заједнице, званице из јавног, политичког и друштвеног живота Републике Српске и БиХ.

Извор: РТРС/СРНА