latinica  ћирилица
08/11/2017 |  14:45 | Аутор: РТРС

Заједничка комисија подржала приједлог буџета ОБА-е за 2018.

Заједничка комисија Парламентарне скупштине БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ данас је у Сарајеву дала позитивно мишљење на Приједлог буџета Агенције за 2018. годину.
ОБА БиХ - Фото: РТРС
ОБА БиХФото: РТРС

"Приједлог буџета ОБА уклапа се у габарите достављене од Министарства финансија и он ће бити упућен даље ка овом министарству, односно домовима Парламентарне скупштине БиХ", рекао је привремени предсједавајући Заједничке комисије Бариша Чолак новинарима у Сарајеву, наводећи да је ријеч о суми од око 35 милиона КМ.

Чолак није могао прецизирати када ће Заједничка комисија Парламентарне скуштине БиХ за надозор над радом ОБА почети да ради у пуном капацитету с обзиром да представници СНСД-а Никола Шпирић и Средоје Новић већ извјесно вријеме нису чланови Комисије.

Он је изразио наду да су парламентарни домови обавијештени о збивањима у Комисији и именовању привременог предсједавајућег те да ће Представнички дом већ на наредној сједници нешто предузети како би се испоштовале одредбе Закона о ОБА и како би Комисија у што скорије вријеме добила предсједавајућег из реда опозиционих странака.

"Сматрам да је рок од два мјесеца сасвим довољан за то", додао је Чолак, који именован за привременог предсједавајућег Комисије на период од 60 дана након што је Представнички дом смијенио Шпирића са тог мјеста.

Српски делегат у Дому народа Средоје Новић /СНСД/ сам је поднио оставку на чланство у Заједничкој комисији Парламентарне скупштине БиХ за надзор над радом ОБА.

Извор: СРНА