latinica  ћирилица
08/11/2017 |  13:34 ⇒ 14:46 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Српска не заслужује третман какав има од Инцка

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да Српска не заслужује третман какав сада има од високог представника у БиХ Валентина Инцка, јер је у складу са Уставом и законима испоштовала све договоре који су постигнути унутар БиХ, укључујићи и о Реформској агенди.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Нема смисла на који начин Инцко у Савјету безбједности УН коментарише ситуацију у БиХ. Може се посумњати у његову компетентност или добре намјере након изјештаја које подноси", рекао је новинарима у Бањалуци Чубриловић, који је и предсједник Градског одбора ДНС-а.

Говорећи о ситуацији у бањалучком ДНС-у, Чубриловић, који је и предсједник Градског одбора странке у Бањалуци, оцијенио је да је ситација добра.

"Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић испоштовао је све што смо договорили прије избора и странка је остала на позицијама на којима је била, те задржала све предвиђене позиције", рекао је Чубриловић.

На питање да ли је Ново Грујић члан ДНС-а, Чубриловић је рекао да је Грујић навео да јесте.

"Партији се присупа добровољно и Грујић није искључен из ДНС-а", додао је Чубриловић и изразио задовољство што је утврђено да бивши директор Центра за социјални рад Бањалука Вера Сладојевић није крива у поступку који се у надлежном суду водио против ње.

Чубриловић је данас у Бањалуци рекао да на састанку који је имао са амбасадором САД у БиХ Морин Кормак није било пријетњи, нити ријечи о увођењу санкција уколико у парламенту не буде повучена одлука о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ.

"Никаквих пријетњи није било, а поготово да сам помињан лично или нечије породице, Народна скупштина или неки званичник Репбулике Српске", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да би јавност требало да се позове на саопштење које је објављено након састанка са Кормаковом.

"Разговарали смо о неколико тема, што је наведено и у званичном саопштењу. Захтјев за повлачење одлуке је дошао много прије него што је Кормакова била код нас. Тада је већ постојао званични став владајућих странака да се тако нешто уради", појаснио је Чубриловић.

Извор: РТРС/Срна