latinica  ћирилица
08/11/2017 |  08:20 | Аутор: РТРС

Марковићева у Стразбуру на Свјетском форуму за демократију

Члан Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе Милица Марковић учествоваће на засједању Свјетског форума за демократију који ће од данас до 10. новембра бити одржан у Стразбуру.
Милица Марковић - Фото: РТРС
Милица МарковићФото: РТРС

Марковићева је и члан Комитета за социјална питања, здравство и одрживи развој Парламентарне скупштине Савјета Европе.

Тема овогодишњег Свјетског форума за демократију, који традиционално организује Савјет Европе уз покровитељство предсједника Француске и уз подршку региона Алзас и града Стразбура, питање политичког популизма, посебно у свјетлу мигрантске кризе и односа према мигрантима у земљама ЕУ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Током тродневног скупа, у чијем раду ће, осим парламентараца из земаља чланица Савјета Европе, учествовати и политички аналитичари, медијски експерти и представници организација цивилног друштва, биће расправљано о популизму као о проблему, одговору на популизам у појединим државама, те мултилатералним одговорима на популистичке дискурсе и акције.

Како су организатори најавили, посебно ће бити ријечи о односу медија према популизму, као и о односу популизма и растућег криминала и корупције.

Извор: Срна