latinica  ћирилица
24/10/2017 |  08:06 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави

На путевима у Републици Српској овог јутра вози се по претежно мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на учестале одроне земље и камења на коловоз.
Киша, клизаво (АМС) - Фото: СРНА
Киша, клизаво (АМС)Фото: СРНА

Радови су у току на дионици магистралног пута Вијака један-Дервента, на локалитету Доњи Смртићи, због чега се саобраћај одвија успорено, једном траком.

У тунелу Каловита брда, на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале, саобраћај је због санационих радова потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

Саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко дистрикт и Брчко дистрикт-Доња Буковица, због чега је успорено саобраћање.

У првој фази, до 31. октобра нема значајних измјена режима саобраћаја јер се радови не изводе на магистралном путу, па је саобраћај само успорен.

У току су радови на дионици магистралног пута у градској зони Невесиња, од 7.00 до 17.00 часова, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на ауто-путу "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

Пуштањем у саобраћај дијела дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор, "Маховљанска петља" стављена је у функцију. На дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у Друговићима на снази је посебан режим саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до завршетка комплетне дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Због деминерских радова на магистралном путу Брод-Оџак у мјесту Клакари Горњи, саобраћај се обуставља у времену од 8.00 до 16.00 часова, тако да 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминирања терена на деминерском радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13, на магистралном путу Брод-Оџак од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако да 30 минута трају обуставе, а 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току су радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У већем дијелу Федерације БиХ саобраћај се одвија по мокрим коловозима, а изузетак су дионице у јужним крајевима, гдје су коловози суви.

Због јутарње магле и ниске облачности, видљивост је смањена у котлинама и уз ријечне токове.

Због радова се успорено саобраћа на магистралном путу у Коњицу, Доњим Хаџићиима и Дривуши, као и на регионалним путевима Живинице-Међаш, Семизовац-Високо и Сребреник-Доња Ораховица.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка- Градишка, тако да се на овом прелазу могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА