latinica  ћирилица
23/10/2017 |  21:41 ⇒ 22:58 | Аутор: РТРС

У "Специјалу" о функционисању НСРС (ВИДЕО)

Народна скупштина Републике Српске сутра обиљежава 26 година рада.
Специјал: Бивши предсједници НСРС - Фото: РТРС
Специјал: Бивши предсједници НСРСФото: РТРС

Умјесто свечарске атмосфере, теме које се намећу су блокаде и функционисање парламента Српске.

О томе су вечерас, у нашој емисији "Специјал" говорили бивши предсједници Народне скупштине, као и актуелни предсједник Недељко Чубриловић.

Народна скупштина Републике Српске функционисала је и у неким од најтежих тренутака у историји Српске, али овакав начин опструкције је досад незабиљежен, сагласни су бивши предсједници парламента Српске.

Као најодговорније за овакво стање у скупштини, Драган Калинић и Петар Ђокић виде опозиционе партије, које су, како кажу, кризу произвеле, истичу, по нечијем налогу.

За Душана Стојичића разлози за овакво понашање опозиције су рани улазак у предизборну кампању и покушај преношења кризе са БиХ на ниво Републике Српске.

Први и актуелни предсједник Народне скупштине, Момчило Крајичник и Недељко Чубриловић позвали су на смиривање страсти и проналажење рјешења кроз дијалог.

Покушај блокаде рада Народне скупштине остаће забиљежен као груби инцидент и покушај нарушавања кредибилитета парламента, поручили су учесници вечерашње емисије.

Додају да је та ситуација превазиђена на достојанствен начин и да су, што је најважније, грађани имали прилику да све виде и да о томе суде на предстојећим изборима.