latinica  ћирилица
23/10/2017 |  19:20 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Сукоби у приједорском СДС-у (ВИДЕО)

Нови сукоб у Градском одбору СДС-а у Приједору.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Распуштен је мјесни одбор странке у Љубији, што је изазвало незадовољство чланова.

Руководство приједорског Градског одбора СДС-а тврди да љубијски мјесни одбор са њиховим досадашњим предсједником Гораном Прашталом, није радио у складу са одлукама странке.

Праштало све демантује и најављује жалбу вишим органима странке.

Неспровођење одлука виших органа и активности у дужем временском периоду, те неефикасан рад, разлози су наведени у писаној одлуци приједорског СДС-а за распуштање мјесног одбора ове странке у Љубији.

Горан Праштало, према одлуци сада већ бивши предсједник овог мјесног одбора, наводе демантује.

Сматра да је камен спотицања његова сарадња као предсједника Савјета мјесне заједнице, са актуелном градском влашћу у Приједору.

- Они су захтијевали да ја немам никакве односе са градском управом што није никаква логика. Ја поштујем градску управу, поштујем градоначелника, поштујем све људе града Приједора, истиче Праштало.

Праштало тврди да је распуштање мјесног одбора у Љубији тек почетак приче и да на ред, како каже, долази још неколико одбора.

Закључак о распуштању одбора у Љубији је јасан, тврди први човјек приједорског СДС-а. Милан Тубин каже, постављени су одређени циљеви за мјесне одборе.

- Ова олдука је донесена на основу тога што мјесни одбор Љубија након априлских дешавања једноставно више не одговра више на позиве градског одбора, истиче Тубин.

Ово је урушавање СДС-а, што је циљ актуелног руководства, тврди Горан Праштало: "Ја сам против оног насиља у Скупштини и не треба да се тако ради. Али зашто врх моје странке подржава да се то ради у Приједору, да се то ради у Градишкој, да се то ради у Новом Граду, да се то ради у Дубици... па замислите ви, па читава регија је урушена. То је катстрофа за Српску демократску странку." 

Да у Градском одбору СДС-а у Приједору постоје проблеми свјестан је и Драго Бундало, потпредсједник СДС-а за изборну јединицу један.

Бундало каже да заступа јединство у странци и заустављање одлива кадрова. Ипак, мијешати се неће.

- Ја сам покушавао да се ситуација смири, међутим много ствари се раније дешавало. Очито да ту не може доћи до помирења, каже Бундало.

Да ли ће доћи до помирења у приједорском СДС-у тешко је рећи.

Подсјећамо, у априлу је изабрано ново руководство овдашњег СДС-а, а два тадашња кандидата за предсједника градског одбора подржавале су и двије струје.