latinica  ћирилица
23/10/2017 |  17:54 ⇒ 17:59 | Аутор: РТРС

Рнић: Нисмо аутсајдери против Хрвата

Репрезентативац Србије у рукомету Момир Рнић оцијенио је да шансе националног тима на наредном Европском првенству нису мале
Момир Рнић (Foto:portfm.rs) -
Момир Рнић (Foto:portfm.rs)

Рнић је додао да екипа у сваку утакмицу мора да уђе максимално ангажовано.

Србија ће на континенталном шампионату које се одржава од 12. до 28. јануара наредне године играти у Групи А са Хрватском, Шведском и Исландом, а сви мечеви играће се у Сплиту.

"Могло је сигурно и лакше на жријебу, али гледамо напред, нема кукања. У сваку утакмицу морамо пуном снагом. Нисмо аутсајдери против Хрвата. Знамо се добро, имамо и ми играче у најбољим клубовима, искусни смо, немамо чега да се бојимо. Ми смо једна добра репрезентација и ако крене како треба, можемо да направимо добар резултат у Хрватској. Нећемо се штедјети, а сањати злато никада није лоше", рекао је Рнић за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометашима Србије предстоје припремне утакмице, у склопу прославе 60 година рукомета у Браничевском округу у уторак ће у Пожаревцу бити одиграна утакмица између "А" репрезентације Србије и медитеранске репрезентације Србије, а потом и мечеви с Аустријом у околини Беча.

"Морамо то да искористимо на најбољи могући начин. Ово је посљедњи филтер, брзо ће децембар, а и тада остаје пар дана. Како нама, тако свима. Уигравање мора да буде брзо", рекао је Рнић.

Послије неколико година рукометаши су поново смјештени у Спортском центру Ковилово надомак Београда.

"Радујем се, вежу нас лијепе успомене за овај простор. Хала је добра, ту је теретана, квалитетан смјештај и храна. Изоловани смо, па је и концентрација на високом нивоу. Све је како би требало да буде. До аеродрома ћемо много брже преко новог моста", рекао је Рнић.

Члан Рајн Некар Левена, 30-годишњи Зрењанинац, са њемачким шампионом освојио Суперкуп, а тренутн је лидер Бундеслиге.

"Имали смо сјајне резултате, али нам следи тежак ритам у новембру када гостујемо Магдебургу, Лајпцигу и Мелсунгену. Међутим, фаворити смо, играмо одличан рукомет. Желим титулу у Њемачкој. То је сан сваког играча. Код тренера Николаја Јакобсена, минутажа није загарантована. Борим се за своје мјесто. Данац тражи да си главом увијек у утакмици, провео на терену пет или 55 минута. Без обзира на то, осјећам се лијепо у клубу. Не размишљам о индивидуалном учинку, тим ми је испред свега и желим својим искуством и знањем да помогнем да завршимо са највреднијим пехаром", рекао је Рнић.

Извор: Б92