latinica  ћирилица
23/10/2017 |  15:59 | Аутор: РТРС

Митровић: Након ексхумације у Возући наставити процес тражења несталих Срба

Предсједник Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је да се на Озрену још трага за 122 нестала српска борца и цивила у 10 измјештених масовних гробница, под условом да се утврди идентитет седморо Срба чији су посмртни остаци ексхумирани на локацији Подсјелово на подручју Возуће.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

Он је навео да је Тужилаштво БиХ напокон искористило процесуирање ратних злочина над Србима да од свједока изнуди или добровољо добије податке о страдалим борцима и цивилима српске националности и покопанима на тајним локацијама на Озрену.

"По први пут пронађени су и посмртни остаци Срба на Подсјелову код Возуће на Озрену, али очекујемо да ће оваква пракса бити настављена и убудуће, како би био убрзан процес тражења несталих Срба у БиХ", рекао је Митровић Срни.

На локацији Подсјелово, на ширем локалитету Возуће, јуче је обављена ексхумација током које су пронађени посмртни остаци најмање седам лица, а према доступним информацијама и доказима, ријеч је о жртвама српске националности које су убијене на локалитету Возуће 1995. године.

Тужилаштво БиХ саопштило је да су пронађени комплетни посмртни остаци три лица и некомплетни остаци четири лица.

Извор: СРНА