latinica  ћирилица
23/10/2017 |  15:31 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Одбојкашице Србије наредне године гостују у Бањалуци

Женска одбојкашка репрезентације Србије, првак Европе, одиграће наредне године припремну утакмицу у Бањалуци, договорено је данас у Београду на састанку помоћника министра за спорт Републике Српске Драгана Јаћимовића и предсједника Одбојкашког савеза Србије Зорана Гајића.
Одбојкашице Србије - Фото: Getty Images
Одбојкашице СрбијеФото: Getty Images

Јаћимовић је рекао да је договорено да оквирни термин за ову утакмицу буде у септембру наредне године, те истакао да ће то бити значајан догађај за главни град Српске.

"У току су договори са којом репрезентацијом ће одбојкашице Србије играти припремну утакмицу пред Свјетско првенство, а требало би да то буде репрезентација Русије, Италије или Бугарске", рекао је Срни Јаћимовић.

Он је додао да је на састанку, којем је присуствовао и предсједник Одбојкашког савеза Републике Српске Милутин Поповић, било ријечи и о интензивирању сарадње одбојкашких савеза Српске и Србије.

"Договорили смо и да експерти из Србије дођу у Републику Српску и да своје знање пренесу на наше одбојкаше и тренере", рекао је Јаћимовић.

Он је напоменуо да је циљ ових активности промоција одбојке као спорта, те здравог живота и животних вриједности младих.

Јаћимовић је изразио задовољство досадашњом сарадњом одбојкашких савеза Српске и Србије, истакавши да Министарство настоји да унаприједи ту сарадњу и буде спона између ова два савеза.

"Имамо и добру сарадњу са Министарством омладине и спорта Србије, те нам је план да у новембру учествујемо и на Сајму спорта у Београду, у оквиру којег би требало да потпишемо и споразуме о сарадњи између неколико савза", рекао је Јаћимовић.

Извор: Срна