latinica  ћирилица
23/10/2017 |  12:55 ⇒ 13:18 | Аутор: РТРС

Ракић: Успјех Српске листе значи бољи положај Срба

Предсједник Српске листе Горан Ракић саопштио је да успјех Српске листе на локалним изборима на Косову и Метохији значи бољи положај Срба и веће поштовање њихових права на том подручју.
Горан Ракић - Косовска Митровица (АРХИВ) - Фото: СРНА
Горан Ракић - Косовска Митровица (АРХИВ)Фото: СРНА

Он је истакао да је Српска листа, убједљивом побједом на јучерашњим изборима, још једном показала да ужива повјерење готово свих Срба на Косову и Метохији и да се утврдила као једна од најјачих политичких опција.

Ракић је у име Српске листе захвалио свим грађанима који су дали глас кандидатима за градоначелнике и одборнике Српске листе.

"Ово је успех српског народа, а гласови су још једном потврдили да Срби верују својој држави Србији и свом председнику Александру Вучићу", навео је Ракић.

Према његовим ријечима, овом побједом Српска листа успјела је да након парламентарних избора заокружи свој политички корпус и утврди се као најстабилнија и једна од најјачих политичких опција на Косову и Метохији.

Српска листа, коју подржава званични Београд, освојила је апсолутну побједу у свих десет општина са српском већином на јучерашњим изборима на Косову и Метохији, према прелиминарни резултатима из Изборног штаба Српске листе.

Извор: Срна