latinica  ћирилица
23/10/2017 |  08:09 ⇒ 22:31 | Аутор: РТРС

Српска листа побиједила у општинама са српском већином, честитао и Додик (ВИДЕО)

Српска листа, коју подржава званични Београд, освојила је апсолутну побједу у свих десет општина са српском већином на данашњим локалним изборима на Косвову и Метохији, према прелиминарни резултатима из Изборног штаба Српске листе.
Избори на Косову (Фото:balkanplus.net) -
Избори на Косову (Фото:balkanplus.net)

Нови-стари градоначеници су Братсилав Николић у Штрпцу, Светислав Ивановић у Новом Брду, Вучина Јанковић у Звечану, Горан Ракић у сјеверној Косовској Митровици и Стеван Вуловић у Зубином Потоку.

Нови градоначелници са Српске листе су Владица Аритоновић у Ранилугу, Срђан Поповић у Грачаници, Зоран Тодић у Лепосавићу и Драган Петковић у Партешу.

Према подацима из Изборног штаба Српске листе, у Клокоту ће се одржати други круг избора, пошто ниједан од двојице кандидата није освојио натполовичну већну гласова.

Излазност у општинама са српском већином износила је у сјверној Косовској Митровици 39,57 одсто, Партешу 54,23, Ранилугу 55,16, Грачаници 41,66, Зубином Потоку 42,78, Штрпцу 57,63, Новом Брду 57,43, Клокоту 63,23 и у Лепосавићу 50,04, саопштила је Центарна изборна комисија.

Укупна излазност на Косову и Метохији је 44,19 одсто.

Право гласа на овим локалним изборима имало је 1.890.952 бирача.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Српској листи на великој побједи коју је остварила на локалним изборима на Косову и Метохији и истакао да ће то омогућити лакше остваривање српских националних интереса у покрајини.

"Мислим да је то важно и да ће обезбиједити континуитет политика које се координишу из Београда. У сваком случају лакше ће се остваривати српски национални интереси и државна политика на Косову", рекао је Додик у изјави за Тањуг.