latinica  ћирилица
22/10/2017 |  11:52 | Аутор: РТРС

Интензивне припреме за туристичку сезону на Јахорини

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изјавио је Срни да се у ову планинску љепотицу, која се сада налази на круцијалној прекретници, улаже први пут послије чувених Олимпијских игара.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Он је навео да се увелико припрема предстојећа зимску сезона, убрзани су радови на изградњи гондоле-жичаре, а организују се и бројна културна дешавања.

Јахорину је посјетила и делегација општине Чајетина, представници Јавног предузећа "Голд гондола" и Туристичке организације Златибор, с циљем остваривања међусобне сарадње.

"У Олимпијском центру `Јахорина` угостили смо делегацију са Златибора и представили им започете радове на уређењу ски-центра Јахорина. Како смо предузећа сродне делатности ово је била добра прилика да размијенимо искуства у раду и да отпочнемо сарадњу на међусобној промоцији туристичке понуде ове две регије", рекао је Љевнаић.

Гости су обишли радове на систему за вјештачко осњежавање, језеро које се гради на врху Јахорине и стазе које се уређују за предстојећу зимску сезону. Уприличен је и обилазак ски-центра Равна планина, који се налази три километра од центра Пала, гдје су отпочели радови на изградњи гондоле-жичаре.

До сада су завршени стубови у првој фази за ту жичару надомак Пала дужине 1.350 метара, а кабине се очекују до почетка зимске туристичке сезоне.

Током сусрета размијењена су искуства у погледу градње жичара и основних карактеристика објеката. Комплетна гондола до Јахорине биће дуга 6,5 километара и имаће 74 стуба, док ће Златиборска гондола, која ће имати 36 стубова и једну међустаницу бити дугачка 8.950 метара.

"Са општином Чајетина смо одувек имали добру сарадњу, пожелели смо им да са успехом заврше започети пројекат изградње најдуже гондоле на Балкану и да се ускоро заједно провозамо", додао је Љевнаић.

Он је госте позвао да им се придруже у, како каже, више него забавној и обећавајућој предстојећој зимској сезони на Јахорини када ће организовати бројне догађаје и концерте.

Међу дешавањима, издвојио је концерт Жељка Јоксимовића за Нову годину испред хотела Бистрица и "Егзит" фестивал који ће бити одржан од 15. до 18. марта наредне године.

Овом приликом обновљена је дугогодишња сарадња општина Чајетина и Пале, те договорена посјета Златибору с циљем развоја нових пројеката и успостављања партнерства у туризму и другим областима.

Делегација из Чајетине састала се и са представницима града Источно Сарајево, гдје је договорено да у наредном периоду потпишу протокол о сарадњи који ће изродити неку нову идеју, а прије свега креирање заједничког туристичког производа који ће бити атрактиван за туристе.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да општина Чајетина и град Источно Сарајево рачунају у великој мјери на туристичке потенцијале којима располажу.

"Ово је била прилика да размијенимо искуства како би туристичку понуду у наредном периоду што више унаприједили и помогли да се наши туристички потенцијали, поготово Олимпијски центар `Јахорина`, промовишу на прави начин како би обезбедили још веће присуство домаћих и страних туриста", навео је Лучић.

Извор; СРНА