latinica  ћирилица
22/10/2017 |  09:09 | Аутор: РТРС

Како арт јогом против стреса?

У питању је све популарнији стил јоге који представља медитацију у покрету, пошто опушта тијело и смирује ум на дубљим нивоима. Задовољава не само потребу за физичким вјежбањем, већ и ослобађа од стреса
Медитација (Фото: Thinkstock) -
Медитација (Фото: Thinkstock)

Ако је стрес друго име свакодневице, требало би да пронађемо начин на који ћемо га држати под контролом. Стручњаци саветују редовну физичку активност, а инструкторка арт јоге Марта Јовановић препоручује овај вид рекреације.

- У питању је све популарнији стил јоге који представља медитацију у покрету, пошто опушта тијело и смирује ум на дубљим нивоима - каже Марта. 

Избалансиран систем вејжби на којем инсистирамо задовољава не само потребу за физичким вежбањем, већ и ослобађањем од стреса, одмором и обнављањем телесне, менталне и креативне енергије.

Инструкторка наглашава да припаднице љепшег пола вјежбањем остварују дубљи контакт са својом женственошћу, унутрашњом љепотом и креативношћу.

- У арт јоги покрет прати дисање које је усклађено са музиком и ритмом, тело се покреће на снажније деловање, а активирају се све мишићне групе. Постиже се правилније држање тијела, физичка снага, већа гипкост и складна фигура, а притом се сви положаји изводе у границама пријатности - објашњава Марта.

Извор: Новости