latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:58 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Јубиларна смотра дјечијег фолклора у Угљевику

Улицама Угљевика вечерас је продефиловало 15 фолклорних ансамбала из Србије, Словеније и Републике Српске који учествују на јубиларној Десетој смотри дјечијег фолклорног стваралаштва.
Угљевик - Смотра дјечијег фолклора - Фото: СРНА
Угљевик - Смотра дјечијег фолклораФото: СРНА

Манифестација, која је у Угљевику окупила више од 300 учесника, дио је вишедневних свечаности којима се обиљежава славе општине - Света Петка Параскева, која се прославља 27. октобра.

Начелник Угљевика Василије Перић је на свечаном отварању пожелио добродошлицу учесницима фестивала фолклора и захвалио Културно умјетничком друштву /КУД/ "Рудар" на организацији манифестације која чува традицију и обичаје овога краја и Републике Српске.

"Овај фестивал је прилика да покажамо обичаје нашег краја, али и да упознамо вриједности других народа, а КУД `Рудар` је понос Угљевика и најбољи промотер наше општине", рекао је Перић.

Захвалнице учесницима јубиларне међународне смотре дјечијег фолклора додијелио је предсједник КУД "Рудар" Милан Лазић.

Учесници овогодишње смотре дјечијег фолклорног стваралаштва су културно-умјетничка друштва "Модран" из Бијељине, "Рудар" Прибој, "Тобут" из Тобута код Лопара, из Србије "Младост" из Нове Пазове и "Костолац" из истоимене општине, те из Словеније Фолклорна скупина Основне школе Цирковци и Дувачки оргестар "Музика" из Крижеваца.

Извор: СРНА