latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:42 ⇒ 21:55 | Аутор: РТРС

Кикс Јунајтеда, Сити сигуран, Челси преокренуо

Фудбалери Хадерсфилда савладали су као домаћини екипу Манчестер јунајтеда са 2:1, Манчестер сити је победио Барнли са 3:0, док је екипа Челсија побиједила на свом терену Вотфорд са 4:2 у утакмицама деветог кола енглеске Премијер лиге.
Енглеска премијер лига (фото: www.footballgate.com) -
Енглеска премијер лига (фото: www.footballgate.com)

Сити је повео у 30. минуту голом Серхија Агуера из једанаестерца. То је његов 177. гол за Сити и изједначио се са најбољим стрелцем у историји клуба Ериком Бруком. Побједу су обезбиједили Николас Отаменди у 73. и Лирој Сане у 75. минуту.

Екипа Пепа Гвардиоле је једина непоражена ове сезоне у Премијер лиги, прва је на табели са 25 бодова. Барнли је претрпео други пораз у првенству и девети је на табели са 13 бодова.

Хадерсфилд је побиједио фаворизовани Манчестер јунајтед са 2:1 и остварио трећи тријумф у сезони. Домаћи су повели преко Арона Муја у 28. минуту, а предност је удвостручио Лоран Депуатр у 33. минуту. Једини гол за Јунајтед постигао је Маркус Рашфорд у 78. минуту.

То је први пут послије 65 година да је Хадерсфилд побиједио Манчестер јунајтед у првенству.

Хадерсфилд је 10. на табели са 12 бодова, а Јунајтед заузима друго мјесто са 20.

Челси је након преокрета савладао Вотфорд.

Шампион Енглеске повео је у 12. минуту сјајним голом Педра са ивице шеснаестерца на асистенцију Едена Азара.

Челси је само пет минута касније имао добру прилику да удвостручи предност, али Сеск Фабрегас у ситуацији један на један није успио да савладао Еуреља Гомеса.

Вотфорд се није предавао, да би у судијској надокнади времена Абдулај Дукуре савладао голмана Челсија.

Почетком другог полувремена Вотфорд је преокренуо резултат, а стријелац је био Роберто Переира у 50. минуту.

Тај гол додатно је уздрмао Челси, Вотфорд је контролисао ситуацију, имао је двије добре прилике, али Ричарлисон није успео да савлада Тибу Куртоу.

"Плавци" су успели да се уздигну и у 70. минуту дођу до изједначења преко Мишија Батшуаија, који је добро реаговао на центаршут Педра с десног бока, да би у 87. Сесар Аспиликуета донео преокрет готово после исте акције као код изједначујућег поготка.

Коначан резултат поставио је Батшуаји у петом минуту судијске надокнаде времена.

Челси је овим тријумфом претекао Вотфорд на табели Премијер лиге и сада је четврти са 16 бодова, док је Вотфорд пети с бодом мање.

Фудбалери Њукасла победили су на свом терену Кристал Палас голом Микела Мерина у 80. минуту. То је његов први гол за Њукасл.

Црно-бијели су наставили низ од три утакмице без пораза и послије четврте првенствене побједе заузимају шесто мјесто на табели са 14 бодова. Лондонски клуб је претрпио осми пораз и посљедњи је на табели са три бода.

Борнмут је као гост победио Стоук са 2:1, а истим резултатом Лестер је на гостовању побиједио Свонси. Утакмица на стадиону Стамфорд бриџ донијела је много узбуђења, пет голова и чак два преокрета.

Извор: РТС, Бета