latinica  ћирилица
21/10/2017 |  18:00 | Аутор: РТРС

Џумхур у финалу "Кремлин купа" у Москви

У полуфиналу "Кремлин купа" у Москви, Дамир Џумхур је као шести носилац побиједио квалификанта Мирзу Башића с 6:0, 7:5 (9).
Дамир Џумхур            (Фото:nezavisne.com) -
Дамир Џумхур (Фото:nezavisne.com)

Био је то први међусобни меч на АТП турнирима 25-годишњег Џумхура, 38. играча свијета, и годину дана старијег Башића, 209. играча, који је у Москви дошао до свог највећег успјеха у каријери.

Џумхур је тако наставио најуспјешнији период у седмогодишњој професионалној каријери. То ће бити његово треће АТП финале у посљедња два мјесеца. У руском Санкт Петербургу је освојио прву титулу, док је у америчком Винстон Салему заустављен на посљедњој препреци.

На тренутној АТП листи Џумхур је остварио напредак за шест позиција, а од понедјељка ће поново забиљежити најбољи ранкинг у каријер

У недјељном финалу Џумхур ће играти пров побједника меча у којем се састају трећи носилац Француз Адриан Манарино и Литванац Рикардас Беранкис.

Поред наступа у финалу сингла Џумхур је остварио још један сјајан успјех на Кремлин цупу јер ће се за титулу сутра борити и у дублу.

У пару с Хрватом Антониом Санчићем у финалу ће играти против бјелоруско-аустријске комбинације Маx Мирнyи- Пхилипп Осwалд.

Извор: Независне, ФЕНА