latinica  ћирилица
20/10/2017 |  16:53 ⇒ 17:19 | Аутор: РТРС

Бијељина- Стипендије за највредније ученике

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписао је данас уговоре о стипендирању са ученицима генерације основних и средњих школа са подручја града.
Бијељина: Градска управа - Фото: РТРС
Бијељина: Градска управаФото: РТРС

Потписани су и уговори о стипендирању ученика са посебним потребама, који путују са удаљености веће од четири километра до школе или којима је потребна туђа њега.

Градска управа финансира укупно 151 ученика, а данас су за наставну 2017/2018. годину потписана 23 уговора о стипендирању у ​износу​ од 80 до 170 КМ, у зависности од категорије ученика.

У градском буџету је за ову сврху намијењено 220.000 КМ. Градоначелник је изразио увјерење да ће новац ученицима бити нови подстицај да и у даљем школовању остварују одличне резултате.

"Ови ученици су заслужили да буду награђени за свој изузетан рад и труд и подршка током школовања је један од начина да се задрже успјешни и талентовани млади људи у Бијељини, који ће развијати таленте и доприносити развоју локалне заједнице", истакао је Мићић.

Ученица генерације Гимназије "Филип Вишњић" Јелена Лазић навела је да ју након основне школе стипендира Градска управа, која је финансијски подржавала такмичења и усавршавања која је похађала.

"Ова награда нам много значи, не само финансијски, већ и као подршка Града. То је велики подстрек јер знамо да град цијени наш труд", истакла је Лазићева, која је у име стипендираних ученика захвалила градоначелнику и Градској управи.

Извор: Срна