latinica  ћирилица
20/10/2017 |  15:21 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Арлову уручено октобарско признање општине Лепосавић

На данашњој свечаности поводом Дана општине Лепосавић уручено је Октобарско признање за хуманитарни рад Милораду Арлову, предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Бањалуке.
Милорад Арлов - Фото: СРНА
Милорад АрловФото: СРНА

Арлов је рекао Срни да је ово признање хуманом народу Републике Српске који је у претходних 18 година, од завршетка бомбардовања, непрестано био уз сабраћу са Косова и Метохије.

"Ово је признање грађанима, институцијама и установама Републике Српске које ми је уручено на Дан општине Лепосавић, чиме оно добија још већи значај и ствара обавезу да наставимо хуманитарни рад и пружање помоћи нашем народу на Космету", истакао је Арлов.

Он је напоменуо да је у току велика хуманитарна акција прикупљања средстава намијењених дјеци са посебним потребама са сјевера Косова.

Арлов је поводом локалних избора на Косову и Метохији, који ће бити одржани у у недјељу, 22. октобра, упутио апел сународницима да бирају оне најбоље јер од њиховог рада зависи опстанак Срба и српског Косова и Метохије.

"Вјерујем, као и сви моји сународници у Српској, да ће у недјељу бити изабрани они који ће учинити све да Срби опстану на својим огњиштима и уз своје светиње без којих не би имали идентитет. Кључно је да Срби опстану, да се врате прогнани и да заједно наставимо да чувамо Космет", рекао је Арлов.

Полагање вијенаца

Арлов је прије свечане сједнице поводом Дана ослобођења, у име Одбора, положио вијенац на спомен-обиљежје посвећено жртвама НАТО бомбардовања и НОБ-а.

Извор: СРНА