latinica  ћирилица
19/10/2017 |  09:03 | Аутор: РТРС

Бањалучка топлана ујутро грије, а увече хлади

Иако је гријна сезона званично почела 15. октобра, грађани се жале да им је у становима хладно у вечерњим сатима, јер "Топлана" пушта гријање само ујутро.
Гријање - Фото: илустрација
ГријањеФото: илустрација

Велики број грађана жали се да је увече у становима хладно, а посебно су осјетљиве породице у којима живе старије особе или мала дјеца.

"Вечери су баш хладне. Имам малу дјецу и морам да палим гријалицу и трошим струју, а читаву годину плаћам гријање. Није у реду да се смрзавам с малом дјецом у стану, а редовно плаћам гријање", прича огорчена Маја Б. из насеља Облићево.

Да је навече хладно у становима, каже и Милош В. из насеља Борик, који истиче да морају увече да укључују гријалице и да се без џемпера и дуплих покривача тешко могу угријати.

"Радијатори су потпуно хладни, а кад већ плаћам, хоћу да имам гријање кад год је хладно, а не да трошим струју на гријалице и климу. Када у прољећним мјесецима буде топлије, они тај дан искључе гријање, а када је у јесењим данима хладније, тада га не укључују", казао је Милош В.

У "Топлани" истичу да су температуре високе за ово доба године, тако да нема потребе да загријевају станове и увече и ујутро.

Извор: Независне новине