latinica  ћирилица
19/10/2017 |  08:17 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Караматић: БиХ је међународни протекторат (ВИДЕО)

Босна и Херцеговина је међународни протекторат, изјавио је гостујући у емисији Телеринг делегат Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Марио Караматић.
Марио Карамтић - Фото: РТРС
Марио КарамтићФото: РТРС

- Ми имамо два дома Парламентарне скупштине, три члана Предсједништва која представљају три народа, Савјет министара који чине представници три конститутивна народа и из реда осталих. Дакле, сви ми када доносимо неку одлуку, упрегнемо све своје капацитете, али онда дође неко за кога кажу да је високи представник, а обично је то неки трећеразредни бирократа из ЕУ и каже "Не, то више није тако" и његова ријеч буде завршна. Не знам о каквом суверенитету ту можемо говорити - рекао је Караматић.

Он је рекао да је увјерен да Босни и Херцеговини не треба ОХР и да би народи много боље живјели када би, како каже, показали излаз на врата господи из међународне заједнице.

- Дио политичких елита у БиХ доживљава ОХР као старијег брата који ће увијек стати на њихову страну и истући ове остале. Постоје странке које се више баве ходањем по амбасадама, него сазивањем својим страначких тијела - нагласио је Караматић.

Погледајте шта је још Караматић рекао гостујући у емисији Телеринг: