latinica  ћирилица
18/10/2017 |  17:10 | Аутор: РТРС

Митровић: Подршка скупштинској резолуцији

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила поздравља усвајање Резолуције Народне скупштине Републике Српске о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске, изјавио је Срни предсједник ове организације Недељко Митровић.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

"Овим документом се шаље јасна порука да је доста ратовања и сукоба на овим просторима, те да српски народ нема разлога да учестује у разним наметнутим сукобима", рекао је Митровић.

Митровић сматра непримјереним посљедња дешавања у Народној скупштини Републике Српске.

Он је навео да ће предложити скупштинском Колегијуму да се прије почетка сваког засједања народни посланици мунутом ћутања сјете више од 30.000 српских бораца и цивила који су дали живот за стварање Републике Српске и њених институција.

"Страни фактори желе да уруше институције Републике Српске, због чега тражимо да се таквој намјери одупру посланици власти и опозиције у парламенту Српске", истакао је Митровић.

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске, којом се дефинише неутралност Републике у односу на постојеће војне савезе.

У Резолуцији је наведено да територија Српске не може бити отуђена на било који начин мимо Устава и закона, нити јој се може утврдити и уписати друго својство.

Извор: Срна