latinica  ћирилица
18/10/2017 |  16:13 | Аутор: РТРС

Дрљевић није предао дужност новом директору Опште болнице Зворник

Комисија Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске није могла данас да изврши примопредају дужности између разрјешеног и новоименованог директора Опште болнице Зворник, јер су је у том процесу спријечили запослени у овој здравственој установи.
Болница Зворник - Фото: РТРС
Болница ЗворникФото: РТРС

Разријешени директор Опште болнице Зворник Милорад Дрљевић, кога је Влада Републике Српске недавно смијенила са ове функције, рекао је новинарима да су у току примопедаје у канцеларију ушли скоро сви љекари и запослени ове установе и нису дали да се обави примопредаја.

Дрљевић је навео да је начин на који је извршена његова смјена довела до тога да га запослени бране, те изразио задовољство њиховом подршком, додајући да му није познато да се негдје десило да запослени бране свог директора и по цијену отказа и штрајка глађу.

Он је напоменуо да се у рјешењу о његовој смјени наводи да није у складу са прописима исплаћивао бруто плате радницима, као ни порезе ни доприносе.

Дрљевић је појаснио да нису исплаћени порези и доприноси за четири мјесеца, а као разлог за то навео је да Фонд здравственог осигурања Републике Српске није давао довољно новца Општој болници Зворник да би се могла исплатити плата у пуном износу са порезима и доприносима.

"Ако је то разлог моје смјене, онда директоре осталих болница, не да је требало смијенити данас, него вјероватно много раније", истакао је Дрљевић.

Дрљевић тврди да зворничка болница има далеко најмање неуплаћених пореза и доприноса у односу на неке друге здравствене установе.

Он је додао да се као разлог његове смјене наводи и то да су лоши међуљудски односи у Општој болници Зворник.

"Трдим да нису били нарушени, али данас јесу", рекао је Дрљевић и нагласио да љекари ове установе остају при својим захтјевима, тачније да Влада Републике Српске опозове одлуку о његовој смјени, хитан састанак са министром здравља и социјалне заштите Републике Српске Драганом Богданићем и пријем код предсједника Српске Милорада Додика.

Дрљевић је рекао да су љекари Опште болнице у Зворнику припремили своје оставке на мјеста начелника и шефова одјељења, уколико дође до примопредаје дужности.

Новоименовани вршилац дужности директора ове здравствене установе Јован Окука није желио да се огласи о дешавањима у зворничкој Општој болници.

Извор: Срна