latinica  ћирилица
18/10/2017 |  14:58 ⇒ 17:17 | Аутор: РТРС

Министарство: Избор Радукића изгласала скупштинска већина

Избор Јове Радукића за вршиоца дужности главног ревизора Републике Српске изгласала је скупштинска већина, а и претходни главни ревизор /Душко Шњегота/ прије те функције обављао је мандат помоћника министра финансија у Влади Српске, речено је Срни у Министарству финансија Републике Српске.
Министарство финансија Републике Српске - Фото: илустрација
Министарство финансија Републике СрпскеФото: илустрација

Из овог министарства навели су да је Радукић изабран на протеклој сједници Народне скупштине због превазилажења ситуације настале оставком Шњеготе.

Помоћник министра финансија Српске у ресору за фискални систем Јово Радукић, који је на 22. сједници Народне скупштине именован за вршиоца дужности главног ревизора у јавном сектору Републике Српске, неће се обраћати јавности док званично не буде завршена процедура његовог именовања и док не преузме функцију вршиоца дужности главног ревизора, поручили су из Министарства финансија.

Народна скупштина Републике Српске именовала је синоћ Јову Радукића за вршиоца дужности главног ревизора Републике Српске. Радукић је на ову дужност именован до окончања процедуре избора главног ревизора.

Извор: СРНА