latinica  ћирилица
17/10/2017 |  17:58 | Аутор: РТРС

Човић без коментара на Изетбеговићеву посјету Ердогану

Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић није желио да коментарише недавни сусрет бошњачког члана Предсједништва Бакира Изетбеговића и предсједника Турске Реџепа Тајипа Едогана у Истанбулу, истичући да чланови Предсједништва имају редовну комуникацију са пријатељима из свијета.

Човић је данас констатовао да се то доживљава на различите начине, јер БиХ нема стратегију спољне политике ни закон о спољној политици. он је подсјетио да је у договору са другом двојицом чланова Предсједништва у Београду разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем и договорио заједнички састанак 6. и 7. децембра.

- Надам се да ћемо тим интензитетом наставити - рекао је Човић, и најавио, да ће на сличан начин у недјељу у Загребу разговарати са предсједницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, премијером Андрејом Пленковићем и предсједником Сабора Горданом Јандроковићем.

Према његовим ријечима, циљ тих разговора јесте да се спољна политика БиХ предочи јавности.

Ердоган је јуче објавио да га је у Истанбулу посјетио Бакир Изетбеговић, али није саопштио више детаља.

Према наводима појединих медија, турски предсједник одржао је том приликом лекцију Бакиру Изетбеговићу тражећи смиривање тензија у БиХ.

Извор: СРНА