latinica  ћирилица
17/10/2017 |  16:00 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске- Честитке Курцу и Штрахеу на изборном успјеху

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Народне партије Аустрије Себастијану Курцу на побједи Народне партије на протеклим парламентарним изборима.
Палата Републике -
Палата Републике

Додик је истакао да је повјерење грађана Аустрије које је указано Курцу на овим изборима, потврда дугогодишњег преданог рада и успјешне политике његове партије, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

"Имајући у виду да у Аустрији живе и раде бројни припадници српске заједнице, вјерујем да ћемо радити на унапређењу свеукупних веза и односа између Републике Српске и Аустрије, нарочито по питањима од обостраног интереса за наше грађане", наведено је у честитки коју је Додик упутио у име грађана Српске и у своје лично име.

Предсједник Републике Српске честитао је и предсједнику Слободарске партије Аустрије Хајнцу Кристијану Штрахеу на великом успјеху који је Слободарска партија Аустрије остварили на изборима.

Додик је навео да га радује чињеница да грађани Аустрије кроз сваки нови изборни циклус поклањају све веће повјерење Слободарској партији, што је очигледан показатељ да препознају и цијене принципијелност ове политике.

"Српски народ, који представља значајну заједницу и који је добро интегрисан у аустријско друштво, и те како препознаје Ваше залагање за добробит свих људи који живе и доприносе аустријском друштву, и стога већински подржава управо Вас и Вашу партију", наведено је у честитки предсједника Српске.

Додик је изразио наду да ће и овај резултат Слободарске партије додатно допринијети развоју пријатељских односа Републике Српске и Аустрије.

Извор: СРНА