latinica  ћирилица
17/10/2017 |  15:07 | Аутор: РТРС

Церар писао Пленковићу да жели дијалог

Премијер Словеније Миро Церар писао је хрватском премијеру Андреју Пленковићу "са жељом да наставе дијалог", изјавила је Симона Кустец Липицер, предсједник посланичког клуба Церарове Странке модерног центра.
Андреј Пленковић и Миро Церар (Фото: reporter.si/bobo) -
Андреј Пленковић и Миро Церар (Фото: reporter.si/bobo)

Говорећи након састанка челних људи странака које чине коалициону владу, она је рекла да Церар у писму позива хрватског премијера Пленковића на обнову дијалога "повезаног са тражењем заједничких рјешења у вези са спровођењем арбитражне пресуде", преносе хрватски медији.

Према њеним ријечима, Церар је у писму првенствено отворио питања која се односе на копнени дио, док је граница на мору, према арбитражној одлуци, јасна.

"Све остало је за нас затворено и јасно", рекла је Липицерова.

Она је навела да ће Влада у сриједу, вјероватно, разматрати приједлог пакета закона усмјерених на имплементацију арбитражне пресуде.

Ријеч је о такозваном "интервентном закону" који би ријешио статусни положај људи уз границу, о приједлогу закона који у складу са арбитражном пресудом дефининише државну границу, те приједлогу закона о евидентирању некретнина, а законски пакет обухвата укупно осам закона.

Извор: СРНА