latinica  ћирилица
17/10/2017 |  11:39 | Аутор: РТРС

За викенд трка теренаца - други "Зеленгора оф роуд рели"

На другом Међународном Зеленгора оф роуд релију, који ће у Националном парку "Сутјеска" бити одржан у суботу и недјељу, 21. и 22. октобра, најављено је 150 учесника из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске.
"Зеленгора оф роуд рели" - Фото: СРНА
"Зеленгора оф роуд рели"Фото: СРНА

На претпосљедњем овогодишњем такмичењу Оф роуд шампионата БиХ, првог дана планирана је брдска трка теренских возила на Зеленгори са два специјална испита.

За гледаоце ће бити организован бесплатан превоз из Фоче до Пашине пољане и Мрчина, гдје ће бити одржани специјални испити, на којима посаде у теренским возилима имају задатак да савладају блатњаве и стрме дионице стазе.

Учесници ће бити смјештени у хотелу "Младост", а другог дана је брзински испит на Тјентишту.

Бојан Гаговић из "Фоча оф роуд тима", организатора релија, каже да ће трка у суботу почети у 9.00 часова, а да је укупна дужина веома атрактивне стазе, кроз шуму, блато и зеленгорске пропланке, око 40 километара.

"Полази се са Тјентишта, а долазак на циљ на Пашину пољану, преко Врбнице, Љубине, Закмура, Мокрог дола, Мрчина и Дебеле јелике, може се очекивати послије 15.00 часова. Стазу смо измјерили, обиљежили, много је захтјевног терена, биће сигурно извлачења помоћу витла", наводи Гаговић.

У недјељу ће се на Тјентишту од 10.00 часова возити полигон, односно брзински испит савладавања природних и вјештачких препрека, а додјела диплома и пехара предвиђена је за 16.00 часова у хотелу "Младост".

На релију ће учествовати возила у двије такмичарске класе - хард и софт, те у ревијалној класи турист.

"Фоча оф роуд тим" нема право учешћа на свом такмичењу, а тренутно заузима четврто мјесто у класи софт.

Након трке у Фочи, Шампионат БиХ се завршава у новембру такмичењем у Билећи.

Извор: Срна