latinica  ћирилица
15/10/2017 |  08:59 ⇒ 09:03 | Аутор: РТРС

Обуставе саобраћаја због релија "Jахорина"

Због одржавања Релија "Јахорина 2017" данас од 8.00 до 12.00 часова биће обустављен саобраћај на регионалном путу Сарајево-Требевић, а од 12.30 до 16.45 часова на регионалном путу Сарајево-Хреша, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења, а у котлинама и дуж ријечних токова јутарња магла мјестимично смањује видљивост.

У тунелу Каловита Брда на дионици магистралног пута Љубогошта-Пале саобраћај је због санационих радова потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

У току су радови на магистралном путу на дионци Лончари-Брчко један-Брчко два-Доња Буковица, због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже и рехабилитацији коловоза на дионици магистралног пута у Невесењу у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У мјесту Љубачево и на дионици пута Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача остаје на снази забрана за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, док се забрана не односи аутобусе превозника ад Холдинг "Дринатранс" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац. Ова забрана се не односи на теретна возила којима ће се вршити транспорт дрвних сортимената регионалним путем од Сопотника до Дрињаче.

У Бањалуци забрањен је саобраћај свим возилима у Улици Гаврила Принципа на дијелу од Зеленог моста до Улице Милоша Обилића, преко Зеленог моста, те свим возилима, осим возилима станара, у Улици Бранка Мораче, на дијелу од Зеленог моста до Козарске улице у Бањалуци.

Густа магла јутрос мјестимично смањује видљивост у Федерацији БиХ /ФБиХ/, посебно на дионици аутопута А-1 Тарчин-Зеница и путевима у долинама ријека Неретве, Саве, Лашве и Босне.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на прелазу Стара Градишка-Градишка, тако да се на овом прелазу током дана могу очекивати дужа задржавања.