latinica  ћирилица
13/10/2017 |  10:57 | Аутор: РТРС

Вучић: Иницијатива "Појас и пут" ће донијети огромну добробит свијету

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да иницијатива "Појас и пут" представља глобално значајну визију, која ће донијети огромну добробит свијету.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

Вучић је иницијативу "Појас и пут", коју је 2013. године покренуо предсједник Кине Си Ђинпинг назвао једном од најважнијих иницијатива, које данас постоје у савременом свијету.

"Ова иницијатива није добра само за Кину и њен народ, већ је добра и за многе друге земље", рекао је Вучић за кинеску агенцију Синхуа.

Он је додао да би као представник веома мале земље желио да охрабри покретаче да наставе са том и свим другим иницијативама.

"Људи и свијет биће много богатији захваљујући добрим иницијативама", истакао је Вучић.

Он је навео да је у посљедњих пет година Кина постала повезанија са свијетом, док у исто вријеме остаје чврсто на путу социјализма са кинеским карактеристикама и промовише сопствену културу на глобалном нивоу, преносе београдски медији.

"Кинези не само што постају дио свјетске политике, већ и свјетске културе. Ви постајете један од одлучујућих фактора свјетске културе, свјетских комуникација и треба да будете поносни на то. Све то показује да социјализам са кинеским карактеристикама функционише", рекао је Вучић.

Интервју кинеске државне агенције Синхуа са Вучићем вођен је у Београду, поводом 19. Националног конгреса Комунистичке партије Кине, који почиње 18. октобра у Пекингу.

Извор: СРНА