latinica  ћирилица
13/10/2017 |  08:39 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Цвијановићева наставља посјету Америци

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић наставља посјету САД, гдје ће присуствовати Годишњој скупштини Свјетске банке и Међународног монетарног фонда.
Жељка Цвијановић у Вашингтону - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић у ВашингтонуФото: РТРС

Током боравка у Вашингтону Цвијановићева ће имати низ састанака са представницима ових међународних финансијских институција, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. Предвиђени су и сусрети са представницима политичког и јавног живота САД.

Цвијановићева је током јучерашње посјете Вашингтону захвалила за подршку коју Српска и њене институције добијају од јеврејске заједнице у САД, што доприноси изградњи добрих односа јеврејског и српског народа.

На састанку Цвијановићеве са директором за међународне односе у Америчком јеврејском комитету Ендруом Бејкером и директором за политичка питања те организације Џули Рајман размијењена су мишљења о актуелним политичким темама у Српској, БиХ и региону Балкана, као и могућности унапређења сарадње Српске и јеврејских организација у САД.

Током састанка разговарано је и о безбједносним изазовима у региону и свијету, те активностима Америчког јеврејског комитета који посредством својих регионалних канцеларија дјелује широм свијета.

Извор: СРНА