latinica  ћирилица
13/10/2017 |  07:41 ⇒ 14:15 | Аутор: РТРС

Фабрика шећера у Бијељини: За завршну лицитацију није стигла ниједна понуда

Данашања јавна лицитација Фабрике шећера у Бијељини у кругу фабрике, гдје је почетна цијена била 15 милиона КМ, није одржана јер у предвиђеном року није стигла ниједна понуда, рекао је Срни стручни сарадник Фабрике шећера у стечају Раде Ракић.
Шећерана - Бијељина - Фото: РТРС
Шећерана - БијељинаФото: РТРС

"Даљи ток ствари у вези са Фабриком шећера биће познат, односно о њему ће бити ријечи на сљедећој Скупштини повјерилаца", рекао је Ракић и поновио да је данашња лицитација четврта и посљедња када је ријеч о овој фабрици.

Скупштина повјерилаца бијељинске Шећеране у стечају одбацила је 8. септембра као финансијски неприхватљиве четири понуде за куповину фабрике које су достављене из Вијетнама, Турске, Хрватске и Бањалуке, те затражила да данашња минимална цијена на буде 15 милиона КМ.

Достављене понуде, осим формалних недостатака, финансијски су биле неприхватљиве, а крећу се од три милиона евра, колико је понудила турска компанија, до пет милиона евра, колико су понудили потенцијани купци из Вијетнама.

Понуда Пољопривредног комбината "Кутјево" из Хрватске износила је 3,2 милиона евра, док је Горан Вајкић из Бањалуке тада на рочишту у Привредном суду у Бијељини дао понуду од 6.750.000 КМ.

Скупштина повјерилаца Фабрике шећера у стечају биће одржана 25. октобра у Окружном привредном суду у Бијељини.

Извор: Срна