latinica  ћирилица
12/10/2017 |  19:23 | Аутор: РТРС

Горан Иванишевић селектор тениске репрезентације БиХ?

Горан Иванишевић, један од најбољих хрватских тенисера свих времена и освајач Вимблдона 2001. године могао би постати селектор Дејвис Куп репрезентације Босне и Херцеговине.
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com) -
Горан Иванишевић (Фото: uaeroyals.com)

Челници Тениског савеза Босне и Херцеговине већ су разговарали са овим стручњаком, међутим, коначан договор још увијек није постигнут. Дејвис Куп репрезентација Босне и Херцеговине тренутно се такмичи у Првој групи Евроафричке зоне, а већ дуже вријеме “кубури“ са селектором.

Још од времена када је Бојана Вујића замијенио Давор Вранић многи су били незадовољни начином на који је извршена смјена. Након тога селекторска улога додијељена је Амеру Делићу који је у једном тренутку био тренер-играч, међутим, због очигледних несугласица са руководством Савеза, овај стручњак чак није ни присуствовао уласку репрезентације у Прву групу, него је његову улогу обављао најстарији играч Томислав Бркић.

На фаму која се зове Избор селектора Дејвис Куп репрезентације БиХ коначно би могла бити стављена тачка јер је Иванишевић близу доласка на ову функцију, а овај стручњак такође сматра да би, са искуством освајања салатаре за Хрватску, могао да допринесе успјеху БиХ коју предводи Дамир Џумхур, играч из “Топ 40“ на свијету.

Извор: ЕуроБлиц