latinica  ћирилица
12/10/2017 |  14:34 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Антитерористичка акција МУП-а Српске у селу Ораховица код Билеће (ВИДЕО)

Припадници ПУ Требиње и Управе за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а Републике Српске, настављајући активности на спречавању нелегалног промета и посједовања оружја и минско-експлозивних средстава претресли су куће и помоћне објекте на двије локације у Гацку и Билећи.
Полиција - Фото: илустрација
ПолицијаФото: илустрација

Полиција је у мјесној заједници Борач, код Гацка, претресла куће и помоћне објекте које користи Х.Д. и одузела 45 метака различитог калибра о чему је издала потврду о привремено одузетим предметима.

Након консултација са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва у Требињу, против овог лица биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу - недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У селу Ораховица, код Билеће, након анонимне пријаве претресена је напуштена кућа у којој је пронађена једна тромблонска кумулативна мина, двије тромблонске тренутне мине, пет ручних дефанзивних бомби и једна импровизована експлозивна направа.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу је наложио да се пронађена минско-експлозивна средства предају Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске.