latinica  ћирилица
12/10/2017 |  12:34 | Аутор: РТРС

Сутра лицитација за Шећерану Бијељина

Јавна лицитација Фабрике шећера у Бијељини заказана је за сутра у кругу фабрике, а почетна цијена је 15 милиона КМ, најавио је предсједник Одбора повјерилаца Шећеране, Фаик Мухић.
Бијељина - шећерана - Фото: РТРС
Бијељина - шећеранаФото: РТРС

Он је додао да данас, када је посљедњи рок за подношење понуда и да се не очекује да ће се појавити неко ко би био заинтерсован.

Скупштина повјерилаца бијељинске Шећеране у стечају одбацила је 8. септембра као финансијски неприхватљиве четири понуде за куповину фабрике које су достављене из Вијетнама, Турске, Хрватске и Бањалуке, те затражила да минимална цијена на четвртој лицитацији у октобру буде 15 милиона КМ.

Достављене понуде, осим формалних недостатака, финансијски су биле неприхватљиве, а крећу се од три милиона евра, колико је понудила турска компанија, до пет милиона евра, колико су понудили потенцијани купци из Вијетнама.

Понуда Пољопривредног комбината "Кутјево" из Хрватске износила је 3,2 милиона евра, док је Горан Вајкић из Бањалуке тада на рочишту у Привредном суду у Бијељини дао понуду од 6.750.000 КМ.

Предсједник Одбора повјерилаца Фаик Мухић рекао је на рочишту, што је Скупштина повјерилаца и усвојила, да ће лицитација у октобру бити посљедња и да ће, уколико буде неуспјешна, наредни корак биће сразмјерна подјела имовине повјериоцима и реорганизација Шећеране.

Извор: СРНА