latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:20 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Зворник- Једносмјерне улице за квалитетнији саобраћај (ВИДЕО)

У циљу рјешавања проблема отежаног саобраћања и недостатка паркинг мјеста, на подручју градске зоне Зворника у току је успостављање система једносмјерних улица.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Локалне власти су се одлучиле на овај потез на основу препоруке градског Савјета за безбједност саобраћаја.

Једносмјерни систем саобраћаја успостављен је у дијеловима улица Светог Саве и Патријарха Павла поред Градског стадиона. Честе гужве постаће прошлост и у једној од најпрометнијих саобраћајница Улици Симе Перића, а исти систем биће успостављен и у Улици Браће Обрадовића.

Успостављање новог система омогућиће и већу безбједност учесника и више паркинг простора. Грађани поздрављају овакву одлуку Градске управе. Како истичу, због саме конфигурације терена града овакво рјешење би било оправдано.

Стручњаци истичу да је ово најбоље рјешење у датим околностима.

Стручни сарадник за послове саобраћаја и паркинг Бојан Стевановић каже да је ово, у техничком смислу, и једино могуће рјешење. Наводи да увођењем система једносмјерних улица Зворник добија квалитетнији и динамичнији саобраћај, док ће побољшање бити забиљежено и у стационарном саобраћају.

Надлежни апелују на возаче да се придржавају новог режима и на тај начин допринесу квалитетнијем и безбједнијем саобраћању на подручју Зворника.