latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:09 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Приједор- Изградњом надвожњака ријешена саобраћајна гужва (ВИДЕО)

Према резултатима истраживања, изградња нове приједорске заобилазнице - надвожњака била је у потпуности оправдана, јер је њеним отварањем знатно растерећен саобраћај на уласку у град, као и гужве у центру кроз који пролази магистрални пут према Санском Мосту.
Приједор, надвожњак - Фото: РТРС
Приједор, надвожњакФото: РТРС

Због изузетне ефикасности једног од најважнијих инфстраструктурних пројеката на овом подручју, Град Приједор упутио је захтјев ресорном министарству и Путевима Републике Српске да се путни правац од надвожњака до моста на ријеци Сани прогласи дијелом магистралног пута.

Већ више од годину дана, нова приједорска заобилазница у насељу Пећани, једна је од најфреквентијих саобраћајница у Приједору. Возачи кажу да је ова заобилазница, у дужини од пола километра, трајно рјешење за саобраћајну гужву на

Резултати истраживања су потврдили да је изградњом надвожњака који се са једне стране прикључује на магистрални пут Бањалука-Приједор-Нови Град, а са друге обезбјеђује нови улаз према центру града, дошло до значајног растерећења путничког и теретног саобраћаја у Приједору.

Према ријечима Радана Вукадиновића, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове, стручном анализом је потврђено да је саобраћајно оптерећење испод подвожњака смањено за 25 до 30 одсто.

Због ефикасности надвожњака, Град Приједор је надлежним институцијама поднио захтјев за прекатегоризацију путног правца који надвожњак повезује са центром града.

Вукадиновић је рекао да је Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Приједора упутило захтјев, тј. иницијативу Министарству саобраћаја и веза и Путевима Републике Српске да се потез од надвожњака кроз Пећане до моста на Сани прогласи дијелом магистралног пута. Додао је и да очекују да ће добити позитиван одговор и да ће иницијатива бити прихваћена.

Приједорски надвожњак изграђен је средствима Владе Српске, уз подршку Града Приједора.