latinica  ћирилица
12/10/2017 |  08:30 ⇒ 08:46 | Аутор: РТРС

Убијена најпознатија британска "бијела удовица"?

Најпознатија британска "бијела удовица" Сели Џонс, према још непотврђеним извјештајима, погинула је у Сирији у нападу америчких дронова.

Како пише британски Индепендент, амерички обавјештајци су рекли својим колегама из МИ 6 да је припадница терористичке организације Исламска држава, која је из Кента 2013. отишла у Сирију да се бори на страни екстремиста, убијена у близини границе Сирије и Ирака у јуну.

Како се наводи, она је страдала у нападу америчких дронова у тренутку када је покушавала да напусти Раку гдје се још воде жестоке борбе од када су коалиционе снаге почеле да потискају терористе у Сирији.

Вјерује седа је она покушавала да се домогне града Мајадин који је међу ријетким које контролише ИД.

Британски Сан који је најприје пренио ову вијест, тврди да се извјештај о смрти "бијеле удовице" скривао од јавности јер је, наводно, са њом убијен и њен 12-годишњи син Јојо.

Ипак, Индепендент напомиње да је до сада увијек било тешко да се потврди смрт џихадиста, поготово ако су страдали нападима дроновима, као и да су пролазили мјесеци прије него што се нечија смрт званично објави.

Амерички обавјештајци такође кажу да не могу да буду потпуно сигурни да је у нападу њихових дронова у јуну страдала баш Сали Џонс, јер је немогуће реконструисати ДНК.

Извор: Танјуг