latinica  ћирилица
11/10/2017 |  14:20 ⇒ 17:06 | Аутор: РТРС

"Млијекопродукт" дијелио пољопривредне машине вриједне 600 хиљада КМ

Представници компаније "Млијекопродукт" из Козарске Дубице подијелили су данас фармерима 90 пољопривредних машина, вриједних око 600.000 КМ, ради повећања квалитета сировог млијека као откупне сировине.
Донација - Млијекопродукт - Фото: СРНА
Донација - МлијекопродуктФото: СРНА

Ријеч је о помоћи у механизацији за више од 60 фарми, а машине, уручене у просторијама "Агрокопа" у Кобатовцима код Лакташа, намијењене су за спремање силаже, сјенаже и квалитетну обраду земљишта.

Маркетинг менаџер "Млијекопродукта" Владо Сандић рекао је да ова компанија континуитано ради на унапређењу цјелокупог производног процеса с циљем добијања што квалитетнијег финалног производа, саопштено је из ове компаније.

"Ово је један у низу корака које мљекара предузима с циљем повећања квалитета откупне сировине. Циљ је да фармерима омогућимо квалитетну припрему хране за краве, што директно утиче на квалитет млијека", рекао је Сандић. Он је нагласио да су фармери значајна карика у производном ланцу, због чега настоје да улагањима унаприједе њихове услове рада.

""Млијекопродукт" је и прошле године уложио 600.000 КМ у модернизацију пољопривредне механизације на фармама како би се осигурала ефикаснија и квалитетнија производња сточне хране и сировог млијека. Ријеч је о водећој мљекари у БиХ, која послује у оквиру регионалног лидера у овој области "Имлека".

Извор: СРНА