X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
11/10/2017 |  13:10 ⇒ 20:33 | Аутор: РТРС

Вучића и Ердогана у Новом Пазару дочекали бројни грађани (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган стигли су данас у Нови Пазар гдје их је дочекао велики број грађана.
Вучић - Ердоган (фото:Tanjug/Rade Prelić -
Вучић - Ердоган (фото:Tanjug/Rade Prelić

Наставићемо да правимо путеве, болнице, вртиће и школе и не постоји ништа важније од тога, поручио је предсједник Србије у Новом Пазару током зајендичког обраћања са турским колегом Ердоганом.

- Знам да нећу бити поздрављен ни упола као предсједник Турске, али имам довољно храбрости и чисте савјести да могу да вам кажем да сам радио и радим у вашем најбољем интересу и интересу сваког грађанина Србије - рекао је Вучић.

- Наш је посао да радимо колико можемо и развијамо све дијелове Србије и да улажемо све више новца - рекао је Вучић и најавио пројекат изградње пута Пожега - Бољаре.

Жеља је, каже, да се овај крај споји и са Београдом и Сарајевом и Подгорицом.

- Наш је посао да правимо путеве, болнице, вртиће и школе и то ћемо наставити да радимо и не постоји ништа важније од тога - поручио је српски предсједник.

Предсједници Србије и Турске претходно су се састали са градоначелницима и предсједницима општина Нови Пазар, Рашка, Краљево, Сјеница, Тутин, Пријепоље, Нова Варош и Прибој.

Пут Београд - Сарајево изузетно значајан

редсједници Србије и Турске Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган оцијенили су да је нова саобраћајница Београд-Сарајево изузетно значајан и да ће представљати пут мира и просперитета у региону.

"Србе, Хрвате, Бошњаке и све друге видимо као наше пријатеље са којима смо вијековима заједно живјели и са којима ћемо сарађивати у свим областима и у будућности", рекао је Ердоган у обраћању грађанима у Новом Пазару.

Он је истакао да, колико народи на Балкану буду јединствени и сложни, толико ће им бити сигурнији и бољи живот.

"А ми, као руководиоци наших земаља, одлучни смо за јачање стабилности и просперитета на Балкану", рекао је Ердоган и додао да се још много тога треба урадити за развој Србије и Рашке области која представља њен важан дио.

Он је додао да је Рашка област један од најбитнијих мостова који повезује Србију и Турску, те да се та јака веза одразила и на јачање билатералних односа.

Ердоган је захвалио грађанима Србије и њеном предсједнику за подршку турским властима након покушаја војног удара у Турској и истакао да је Вучић био један од првих свјетских лидера који је то урадио.

Нови Пазар дочекује Вучића и Ердогана (фото:Танјуг)

Предвиђено је и потписивање протокола између града Новог Пазара и општине Рашка са турском Агенцијом за сарадњу и координацију.

Град је у знаку доласка два предсједника. Скоро свака зграда у центру украшена је заставама Турске и Србије или транспарентом "Добродошли у Нови Пазар", "Вучић - Ердоган", док преко пута Градске управе доминира транспарент са великом Ердогановом сликом уз текст "И за речи и за поступке", на турском.

Велики број грађана је у црвеном, или носе мараме и шалове са обиљежјима Турске, а на Новопазараској тврђави истакнуте су заставе Турске, Србије и Новог Пазара, а град је украшен и балонима у бојама застава двије земље.

Извор: Агенције