latinica  ћирилица
11/10/2017 |  10:39 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Сампаоли: Меси најбољи у историји!

Аргентина се у Еквадору докопала карте за Свјетско првенство, а јунак се опет зове Лионел Меси који је хет-триком направио подвиг.
Меси (фото:goal.com) -
Меси (фото:goal.com)

- Фудбал је Месију дуговао Свјетско првенство. Рекао сам то играчима, рекао сам им да му требамо помоћи да дође до новог Мундијала. Веома сам срећан што сам у тиму с њим, јер он је најбољи играч у историји. Свјетско првенство није могло проћи без Месија. Морали смо играти са тим мислима и сада смо јачи, када смо издржали тај притисак. Мислим да ће нас ове квалификације учинити снажнијима за будућност. Направили смоп велики корак - рекао је селектор Хорхе Сампаоли.

Капитен Меси био је управо тамо гдје је требало и тако спасио катастрофе аргентински фудбал коме је пријетило да се први пут од 1970. године не појави у друштву најбољих.

- Заслужили смо пролаз због свега кроз што смо прошли. Губили смо неке утакмице, није лако кад послије свега тога мораш играти, али све нас је то учинило јачим. Плашио сам се да се нећемо квалификовати. То би била катастрофа за Аргентину, за нас, за све. Борили смо се, патили и нисмо допустили да останемо без пласмана у Русију - рекао је Меси.

Извор: Агенције