latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:52 | Аутор: РТРС

Кнежевић: Монтирани процес против Срба у Црној Гори

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ Милан Кнежевић, оптужен у случају покушаја тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори октобра прошле године, на данашњем рочишту је негирао кривицу и оцијенио да је то монтирани процес против српског народа у Црној Гори.
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet) -
Милан Кнежевић (Фото: Youtube/in4snet)

Он је рекао да је имао коректан разговор са главним специјалнем тужиоцем Миливојем Катнићем током саслушања, али да му је саопштио да нема повјерења у Тужилаштво, те додао да је Катнић злупотријебио службени положај.

Кнежевић је рекао да неће одговарати на питања Суда, јер га је, како је навео, судија Сузана Мугоша превише пута прекинула током изношења одбране, након чега су услиједила питања адвоката одбране.

Упитан да ли сматра да су за реализацију политичких циљева партије потребна насилна средства борбе, Кнежевић је одговорио одрично.

"На демонстрацијама 2015. године примјењивана је сила, коју су примијениле полицијске и параполицијске снаге. Људи без униформе били су представници одређених криминалних група", саопштио је Кнежевић.

Он је навео да је био повријеђен на тим демонстрацијама, додајући да зна ко га је повриједио.

На питање зашто сматра да је потребно укинути санкције Русији, Кнежевић је одговорио да та земља традиционални савезник.

"Та држава је кроз вјекове окупације одржавала независност и државност Црне Горе, и земља која је била и остала доказани историјски пријатељ", навео је Кнежевић.

Упитан зашто сматра да треба поништити одлуку о признању Косова, он је навео да је Косово и Метохија саставни дио Републике Србије.

"Као што је Јерусалим света земља за Јевреје, тако је Косово и Метохија света земља за Србе и Црногорце", истакао је Кнежевић.

На питање зашто се не залаже за улазак у НАТО, он је одговорио да је та алијанса војни агресивни савез, чија је сврха постојања, како сматра, давно превазиђена.

"Гдје год интервенисао, тај савез направио је глобални и геополитички хаос. И циљ интервенције 1999. године био је да разбије Савезну Републику Југославију", навео је Кнежевић.

Он је рекао да ДФ никада није организовао анти-НАТО протесте, због Покрета за промјене који се залагао за чланство.

Наставак суђења је заказан за 25. октобар.

Извор: СРНА