latinica  ћирилица
09/10/2017 |  13:40 | Аутор: РТРС

Србија неће послати писмо Европској комисији

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да на захтјев Шпаније, у овом тренутку, Србија неће послати писмо Европској комисији са низом питања у вези са ставом Комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити.
Србија и ЕУ - Фото: ТАНЈУГ
Србија и ЕУФото: ТАНЈУГ

Вучић је новинарима у Предсједништву Србије, послије састанака са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама Христосом Стилијанидисом, рекао да је писмо завршено, да је озбиљно састављено, али да, иако га сада неће послати, Србија не одустаје од одговора.

Вучић је рекао да је потписао писмо, а да је остало да га потпише премијерка Србије Ана Брнабић и да га Влада Србије прихвати.

"Нећемо сада, јер смо замољени од Шпаније да то не учинимо, да не отежавамо њихову позицију. Урадићемо то у наредном периоду. Када? Обавијестићемо вас. Имамо обавезу према шпанским пријатељима, јер су и они нама помагали", рекао је Вучић.

Премијерка Србије Ана Брнабић раније је изјавила да предсједник Србије Александар Вучић и Влада припремају писмо за Европску комисију у којем ће поставити низ питања у вези са ставом Комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити и да ће га однијети када буде путовала у Брисел у раније договорену посјету, 10. и 11. октобра.

Извор: Спутњик