latinica  ћирилица
09/10/2017 |  08:53 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

Тадић: Овакав СДС очекује лош изборни резултат 2018. године

Замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ Огњен Тадић сматра да врх СДС-а неће моћи побјећи од одговорности за лош изборни резултат 2018. године, који очекује већина чланства те странке.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

"У СДС-у је требало организовати непосредне унутарстраначке изборе по правилу један члан један глас, и на тај начин вратити странку народу", рекао је Тадић и оцијенио да би "то очистило прошлост и садашњост СДС-а, а обезбиједило чисту будућност странке".

Коментаришући информацију да оснива нову странку са некадашњим предсједником Републике Српске Николом Поплашеном, Тадић је за "Независне новине" рекао да има утисак да многи желе да формира нову политичку организацију или да макар учествује у томе.

"Врх СДС-а би то доживио као олакшање, јер га брине моја могућа улога при преиспитивању лошег изборног резултата 2018. године, који због лошег руковођења странком очекује већина у СДС-у", истакао је Тадић.

Он је навео да Република Српска данас има проблем због тога што нема велику странку, која је у стању да врши власт на добар начин, а нема ни велику странку, која је у стању да власт преузме и да је врши на добар начин.

Извор: Срна