latinica  ћирилица
09/10/2017 |  08:05 | Аутор: РТРС

Магла у котлинама и на планинама, одрони у усјецима

У Републици Српској и Федерацији БиХ у котлинама и уз ријечне токове као и у вишим предјелима јутрос је смањена видљивост због магле, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

У тунелу Каловита брда, на магистралном путу М-5, дионица Љубогошта-Пале, саобраћај је, због санационих радова, потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута М-14.1 Бијељина-Главичице /улице 27 марта и Српске војске у Бијељини/ саобраћај је, због извођења радова на канализационој мрежи, обустављен за све категорије возила. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

У току су радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и Брчко дистрикта/ и Брчко два /граница Републике Српске/Брчко дистрикт/ - Доња Буковица због чега долази до измјена у режиму саобраћаја.

У првој фази, која ће трајати до 31. октобра, нема значајних измјена у одвијању саобраћаја, јер радови неће бити извођени на магистралном путу, па ће само доћи до успоравања саобраћаја.

У другој фази, од 1. новембра до 30. априла, саобраћај ће бити преусмјерен на обилазни пут са десне стране /из правца Брчког/.

У току су радови на реконструкцији водоводне мреже на дијелу магистралног пута М-6.1, на дионици /374 Невесење један - Невесиње два/ у градској зони, због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом.

На регионалном путу Р-458 Површнице-Лопаре изводе се радови на санацији клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Ради безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој, успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 /општина Добој/, на магистралном путу М- 14,1 Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова, саобраћај ће се одвијати на начин 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионици Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Р-414 Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Р-476 дионица Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима БиХ нема дужих чекања.

Због радова у Хрватској сужен је коловоз на граничном прелазу Стара Градишка- Градишка, тако да се на овом прелазу током дана могу очекивати дужа задржавања.

Извор: СРНА