latinica  ћирилица
08/10/2017 |  19:46 ⇒ 09/10/2017 | 09:04 | Аутор: РТРС

Циљ СНСД-а освајање више од 50 одсто гласова (ВИДЕО)

Циљ СНСД-а на наредним изборима је освајање више од 50 одсто гласова. То је из Бањалуке, гдје је изабран нови Градски одбор СНСД-а, поручио предсједник странке Милорад Додик. Предсједник Градског одбора Игор Радојичић протекли мандат оцијенио је веома успјешним. у три изборна циклуса ова странка извојевала је три побједе. Очекује да ће нови Градски одбор однијети изборну побједу и 2018, али и на локалним изборима двије године касније.
Изборна конференција СНСД Бањалука - Фото: РТРС
Изборна конференција СНСД БањалукаФото: РТРС

Градски одбор СНСД Бањалука највећа је организација међу свим политичким партијама у Српској, можда чак и у БиХ, сматра предсједник Одбора Игор Радојичић. Томе у прилог и чињеница да ова странка броји 26.000 чланова, 247 мјесних и 16 реонских одбора, што, каже Радојичић, представља огромну снагу у Бањалуци.

- У новом Градском одбору имамо 116 старих и 115 нових чланова, без обзира што смо били успјешни у протекле четири године, овај одбор не смије да се затвори, јер увијек има простора за нове људе. Имамо 50 одсто нових и 50 одсто старих чланова - рекао је Радојичић.

Овај одбор понос је за цијелу партију, каже предсједник Милорад Додик. Најбоља потврда политике је, каже, успјешно вођење града, што је континуитет већ дужи низ година. Нова имена оснажиће стару политику.

- То говори о томе да нам треба нова динамика, нови људи средње генерације, јер СНСД полако, али сигурно врши трансформацију уводећи нове људе. Имамо намјеру да припремимо партију за велику побједу. Наш циљ је 50 одсто на сљедећим изборима, апсолутна побједа на свим нивоима и за БиХ и за Републику Српску и побједа наша оба кандидата. Вјерујемо да за то имамо потенцијал - рекао је Додик.

Политика СНСД-а се не мијења- трајући, постала је препознатљива, поручио је Додик. Прва сједница Градског одбора биће одржана у наредне двије седмице, када ће бити изабрано руководство.