latinica  ћирилица
07/10/2017 |  08:56 | Аутор: РТРС

Облачно са мјестимичном кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно, мјестимично са кишом, уз дневну температуру до 15 степени Целзијусових.

Јутрос је претежно облачно и хладно са кишом, а на вишим планинама изнад 1.200 метарља надморске висине пада снијег.

Киша ће мјестимично падати током пријеподнева на истоку, сјеверу и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана доћи ће до постепеног смањења облачности, па се очекују и сунчани интервали, а у Херцеговини разведравање.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини бура, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха биће од седам на истоку до 15 на сјеверу, на југу Херцеговине до 18, а на планинама до четири степена Целзијусових.

Температура јутрос у 8.00 часова: Калиновик и Чемерно нула степени Целзијусових, Фоча, Рудо и Хан Пијесак два, Гацко, Мраковица, Невесиње, Соколац, Сарајево и Бихаћ четири, Вишеград пет, Бугојно шест, Мркоњић Град, Билећа, Сребреница, Крупа на Уни и Ливно седам, Рибник, Нови Град, Приједор, Србац, Шипово, Бањалука, Зворник и Тузла осам, Требиње, Бијељина и Добој девет, Неум 11, а Мостар 13 степени Целзијусових.

Снијега јутрос има у Калиновику пет центиметара, а на Чемерном осам центиметара.

Извор: СРНА