latinica  ћирилица
06/10/2017 |  18:47 ⇒ 19:01 | Аутор: РТРС

Пријем за породице погинулих радника Алумине

У компанији Алумина данас је поводом 6. октобра, Дана фабрике, организован пријем за породице погинулих радника у Одбрамбено-ослободилачком рату.
Пријем за породице погинулих радника Алумине - Фото: СРНА
Пријем за породице погинулих радника АлуминеФото: СРНА

Породицама 36 погинулих радника обратили су се члан Управног одбора и директор заједничких послова у компанији Алумина Миле Матић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства овог колектива Раденко Смиљанић и предсједник Градске борачке организације Зворник Лазар Ристић.

Матић је пожелио добродошлицу породицама и додао да фабрика ради и иде напријед, што је добро за све, јер има мјеста за разговор о разним облицима помоћи.

"Ако имате неких отворених породичних питања, отворени смо за вас, даћемо приоритет за помоћ онолико колико је законито, морално, опште корисно и да има смисла", рекао је Матић.

Он је додао да је руководство фабрике друштвено одговорно и да породице погинулих бораца сматрају дијелом фабрике, која иде напријед и има значајна улагања.

Смиљанић је рекао да је пријем за породице погинулих радника у овој фабрици традиција и само један од начина да се покаже да колектив никада неће заборавити своје погинуле раднике и њихове породице.

"Погинули радници заслужују посебно поштовање, јер су положили животе за Републику Српску, свој народ и ову фабрику", истакао је Смиљанић.

Ристић је рекао да Градска борачка организација има добру сарадњу са фабриком и подсјетио да је у посљедња два конкурса путем Борачке организације у Алумини запослено 35 радника који су се обраћали и тражили помоћ при запошљавању.

Породице погинулих радника изразиле су захвалност менаџменту и синдикату Алумине на напорима које предузимају на запошљавању њихових чланова, као и на разним видовима помоћи која не изостаје.

Породице погинулих радника са представницима Синдиката и руководства компаније, прислужили су свијеће и положили цвијеће на спомен-обиљежје у кругу фабрике, након чега је организован заједнички ручак.

Породицама погинулих радника уручен је и скроман новчани поклон од по 150 КМ.

Извор: СРНА